2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vadnyugati viszonyok – a fenntartható befektetések szabályozását sürgetik

Az ESG-alapokba fektetni ma olyan, mintha a vadnyugaton próbálnál szerencsét – ezzel a sommás megállapítással összegezte jelentésének tapasztalatait az As You Sow nevű részvényesi érdekvédelmi csoport.

A szervezet szabályozási és végrehajtási oldalról is jelentős hiányosságokat tárt fel a fenntarthatóságot hirdető befektetéseknél – ismertette a Bloomberg nyomán a Portfolio.

A részvényesek érdekeiért dolgozó érdekvédelmi szervezet friss tanulmánya szerint

94 ESG-alapból 60 nem tudta betartani a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási alapelveket a befektetései során.

A jelentés meglehetősen komolyan kritizálja az amerikai ESG-alapokat, eszerint nem lehet érdemi különbséget tenni a valóban az ESG-elvek mentén befektető alapok és a magukat csak annak hirdetők között.

A kutatók, akik a Kaliforniai Egyetem diákjai, adatelemző eszközökkel készült jelentésük eredményeit az amerikai Tőzsde- és Értékpapír-felügyelettel is megosztotta.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam