2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb sikeres zöldkötvény-kibocsátásra került sor

Az Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető társaság 7 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket.

Sikeres kötvényaukciót tartott a Vöröskő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – írta meg a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján megjelent közlemény alapján a Portfolio.

A január 21-én kibocsátott kötvény 10 éves futamidejű, fix kamatozású, átlaghozama 4,8512 százalék.

A kötvénykibocsátás a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában történt.

A kibocsátott kötvények az International Capital Market Association által publikált „Green Boond Principles” kritériumai alapján zöldkötvénynek minősülnek.

A bevont forrást a teljes céges infrastruktúrát érintő energiahatékonysági projektek finanszírozására fordítják, ideértve a bolthálózat ingatlanberuházásait és az automata raktár, illetve irodaépületek fejlesztését.

A társaságnak ez az első kötvénykibocsátása, és egyelőre nem tervez újabbat; a mostani kötvénykibocsátással egy 10 éves programot valósítanak meg.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Váli Miklós
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam