2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld minősítésre jelentkezhetnek belföldi szolgáltatók és vállalkozások

A Zöld minősítés létrehozásával a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a Zöld Követ Egyesület a környezet iránti elkötelezettséget akarja ösztönözni – jelentette be a szervezet elnöke a minősítést bemutató budapesti konferencián.

Király Nóra közölte, a Zöld minősítés díjért ingyenesen és egyszerűen, online jelentkezhetnek belföldi szolgáltatók és vállalkozások.

a minősítés elnyeréséhez mindössze bizonyítani kell a környezettudatosság iránti elköteleződést.

A jelentkezőknek a zoldminosites.hu oldalon regisztrálniuk kell, és az ott található kérdőívet kitöltve elérni a díj elnyeréséhez szükséges pontszámot – tette hozzá.

A Zöld minősítés díj honlapján olvasható bemutató szerint a környezettudatosságot támogató védjegyek exkluzív jelleggel működnek. Marketingköltésekre sok vállalkozásnak nincs kerete, a csatlakozók jogosulhatnak természetbeni támogatásra, és a szervezők később jogszabály-változtatással adókedvezményt is szeretnének kieszközölni.

A konferencián Dobos Balázs gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár a zöld átállás kihívásaira figyelmeztetett, és megjegyezte, hogy sok vállalkozásnak emiatt szüksége lesz segítségre. 

A Ficsak kezdeményezését a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) alelnöke is méltatta; Zsabka Zsolt a kisvállalkozásokat nevezte a legfontosabb célcsoportnak, mivel azoknak nehezebb környezetvédelmi stratégiákat hirdetniük. A kamara azzal tud segíteni, hogy népszerűsíti a díjat a fővárosi cégek körében, így közülük várhatóan több ezren kaphatják meg rövid időn belül a Zöld minősítést – tette hozzá.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam