2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Dolce & Gabbana sem használ többé állatszőrmét

A luxusdivatház hétfőn jelentette be, hogy ettől az évtől kezdve kollekcióiban az állatbarát műszőrmékre tér át.

A milánói divatház, amely döntését a Humane Society International nemzetközi állatvédő szervezettel karöltve jelentette be, olyan divatmárkákhoz csatlakozik vállalásával, mint az Armani, a Gucci, a Prada és a Moncler, amelyek már elfogadták a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nemzetközi állatjogi hálózat útmutatását.

A Dolce & Gabbana kommunikációs és marketinges szóvivője közleményében hangsúlyozta, hogy a cég olyan fenntartható jövőn dolgozik, amelyben nem szerepel az állati szőrme felhasználása.

A bejelentés szerint azonban a szőrmekészítő mesterekkel továbbra is együtt dolgoznak, hogy megőrizzék a munkahelyeket és a mesterségbeli tudást.

Olaszországban az idei évtől tilos a szőrmés állatok tenyésztése. Az utóbbi két évtizedben mintegy 20 országban tiltották meg vagy korlátozták az állatok tenyésztését pusztán a szőrméjükért.

Fotó: Ciegorctamoa/Wikimedia Commons/cc by
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam