2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így számolná fel a töltőkkel kapcsolatos gubancokat az Európai Bizottság

Az EU egy olyan jogszabálytervezeten dolgozik, amely minden okostelefon, táblagép, digitális fényképezőgép, fejhallgató, hordozható hangszóró és videójáték-konzol esetében egy egységes, szabványos csatlakozó bevezetését javasolja.

A tagállamok január 26-án megállapodtak az egységes töltőről szóló javaslatra vonatkozó tárgyalási megbízásról – írta meg a Don't Waste It.

A javaslat célja annak biztosítása, hogy ne legyen többé szükség új töltő vásárlására, valahányszor egy fogyasztó új mobiltelefont vagy hasonló terméket vásárol, továbbá hogy valamennyi készüléket egyazon töltővel fel lehessen tölteni.

A javaslat a fogyasztók kényelmének növekedését fogja eredményezni azáltal, hogy egységesíti a töltőinterfészeket és a gyorstöltési technológiát. Az új jogszabály révén a töltők értékesítése függetlenné válik az elektronikus eszközök értékesítésétől, így tehát új eszköz vásárlásakor nem feltétlenül fogunk töltőt is kapni hozzá.

Ennek következtében kevesebb, a töltők gyártásához, szállításához és ártalmatlanításához kapcsolódó elektronikai hulladék fog keletkezni.

A tanács a fogyasztók tájékoztatásának javítása érdekében a javaslatot egy melléklettel egészítette ki. A mellékletben található egy piktogram, mely azt jelzi, hogy egy adott eszközhöz kínálnak-e töltőt is, továbbá egy címke, amely pedig a töltési előírásokat mutatja.

Neked ajánljuk
Közeleg az egységes töltők korszaka Egyre közelebb a közös töltő bevezetéséhez Európa Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény Koncert a kárpátaljai árvákért
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam