2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre több pénz áramlik a fenntartható gazdaság megteremtésére felesküdött fintechekbe

A nulla nettó kibocsátású gazdaság megteremtése érdekében alapított, pénzügyi technológiákkal foglalkozó vállalatok finanszírozása rekordot döntött 2021-ben – derült ki a CommerzVentures második, éghajlatváltozással foglalkozó fintech-jelentéséből.

A jelentés hat kulcsfontosságú megállapítást tesz Európa és Észak-Amerika zöld fintech befektetései kapcsán:

A 2021-es 1,2 milliárd dolláros kockázatitőke-finanszírozás háromszor több volt, mint az összes korábbi évben: 2021 előtt mind a 292 európai és amerikai cég 400 millió dollárt tudott összegyűjteni – ismertette a Finextra nyomán a jelentés tartalmát a Portfolio.

Európa (624 millió dollár) a teljes finanszírozási összeg tekintetében megelőzi az Egyesült Államokat (576 millió dollár).

Az Egyesült Államokban ugyanakkor magasabb volt az egy vállalatra jutó finanszírozás összege.

A CommerzVentures 101 induló vállalkozást azonosított karbon-ellentételezés; 68-at karbonelszámolás; 29-et hatásbefektetés; 27-et az ESG-jelentések; 21-et éghajlati kockázatkezelés; 17-et a fenntartható banki és ellátásilánc-elemző csoportok; 7-et hatásfinanszírozás; és 5-öt a szén-dioxid-kvóta-kereskedelem területén.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam