2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az élelmiszer-pazarlás megszüntetése érdekében lépett az osztrák légitársaság

Az Austrian Airlines a hosszabb Európai útjai végén kedvezményesen kínálja eladásra a megmaradt ételeket.

Bár a fenntarthatóság a légi közlekedési ágazatban leginkább a károsanyag-kibocsátásról és az üzemanyag-felhasználásról szól, a fedélzeten keletkező élelmiszer-hulladék is létező probléma.

A légitársaságok egyébként különböző szoftverek segítségével próbálják kiszámítani, hogy mennyi élelmiszerre lesz szükség egy-egy járaton, ám így is előfordul, hogy végül vagy túl sok, vagy túl kevés étel áll rendelkezésre.

Az alkalmazottak a gyakorlatban ezért minden hosszabb utazás végén összeszámolják, hogy pontosan mennyi étel maradt a gépen.

Ezeket becsomagolják, majd felkérik az utasokat, hogy némi hozzájárulás ellenében mentsék meg az ételt a szemétbe jutástól.

A zacskókat fából készült evőeszközkészlettel együtt osztják ki. Az osztrák légitársaság a Swiss International Air Linestól vette az ötletet.

Neked ajánljuk
Megszabadulunk az ellentmondásos pálmaolajtól, de ez az élelmiszerek további drágulását is magával hozza MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja A fenntartható vásárlásokhoz ad tippeket a Kifli.hu Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: roadster.hu
Vissza
Hírfolyam