2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén az ALTEO-csoport kapta a Deloitte Zöld Béka Díjat

A Deloitte Magyarország 21. alkalommal hirdette meg a Zöld Béka Díjat a nem pénzügyi jelentések készítése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok elismerésére. Megítélésük szerint az ESG- (fenntarthatósági) jelentéstétel egyre fontosabbá válik a vállalatok számára, részben szabályozói, részben pedig beszállítói nyomásra.

A legjobb fenntarthatósági jelentésért járó Zöld Béka Díjat az idén az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. nyerte, míg az első legjobb jelentésnek járó különdíjat a Sole-Mizo Zrt. kapta – közölte a díjat meghirdető Deloitte hétfőn az MTI-vel.

Az ALTEO nem először szerepel a Zöld Béka díjazottak között: néhány évvel ezelőtt már megnyerte a legjobb első jelentést készítő vállalat díját. Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlesztésért (BCSDH) ügyvezetője, a Zöld Béka Díj zsűrijének elnöke szerint

az ALTEO egy tartalmas, összefüggéseiben is jól értelmezhető, a célok és az elért eredmények viszonyát transzparensen bemutató integrált jelentésével nyerte el a díjat.

A Mizo első ízben készített jelentése szintén kimagasló minőségű, átlátható és egyértelmű. A cég a hatásait a teljes értékláncon keresztül vizsgálja az érintettek bevonásával, nagy figyelmet fordítva az adatok, pozitív és negatív hatások szemléletes bemutatására is – értékelte Márta Irén a közleményben.

Ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója a közleményben kifejtette: „amellett, hogy folyamatosan növeljük a megújuló energia és a nagy hatásfokú földgázos erőműveink részarányát, K+F+I projektjeinkkel, köztük a megújulók támogatását szolgáló akkumulátortelepekkel is, a jövő energiamixét igyekszünk megvalósítani”.

Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam