2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a Samsung telefonjaiban is feltűnik az óceánból eltávolított hulladék

A Samsung Galaxy S22 készülékek gyártásához egy vadonatúj, mindenféle óceáni hulladék, például elhagyott halászhálók felhasználásával előállítható anyagot fejlesztett ki a dél-koreai vállalat.

A gyártó nyilatkozata szerint az anyag felhasználása egy újabb lépést jelent a „Galaxy For The Planet” néven emlegetett kampányukban, amelynek célja a vállalat ökológiai lábnyomának a lehető legkisebbre csökkentése, illetve a Galaxy mobilokat használók fenntarthatóbb életmódjának elősegítése.

A vállalat azt nem hozta nyilvánosságra, hogy az új zászlóshajók gyártásakor egészen pontosan mekkora arányban használják ezt az új anyagot, ugyanakkor

az eddig napvilágra került értesülések alapján a Galaxy S22 modellek külső borítását elsősorban üveg és fém fogja alkotni.

A Samsung szóvivői hozzátették: az eldobott halászhálók ijesztő mértékben bontják meg a környezet kényes harmóniáját, így azok begyűjtése és újrahasznosítása létfontosságú lépés a bolygó vizeinek tisztán tartása, illetve a közös jövő megalapozása szempontjából.

A Samsung az elmúlt években jelentősen csökkentette a csomagolásban felhasznált műanyag és papír mennyiségét, és kampányfilmük alapján számos lépést igyekeznek tenni a körkörös gazdaság irányába is.

Forrás: Samsung/youtube.com
Neked ajánljuk
Egy hűtőszekrény is előkerült a Rába nagytakarításakor Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Az üvegpalackok többutas megoldások helyett ma szó szerint az útban végzik Metrózni fejedelmi élmény Koncert a kárpátaljai árvákért
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam