2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mindegy, milyen ágazatban tevékenykedik egy cég, a környezeti lábnyomának lefaragására biztosan van lehetőség

A DLA Piper a világ első ügyvédi irodája, amely a megújuló energiára és egy új napelemfarmra bízza a működését.

A DLA Piper célja, hogy 2030-ra felére csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2019/20-as világjárvány előtti szinthez képest. A célkitűzéssel összhangban, a nemzetközi ügyvédi irodák közül először, hosszú távú, megújulóenergia-alapú villamosenergia-vásárlási megállapodást kötött a brit NextEnergy Grouppal – ismertette a cég közleménye alapján a Portfolio.

A cég a világon az első ügyvédi iroda, amely hosszú távú villamosenergia-vásárlási megállapodást (corporate power purchase agreement; „cPPA”) írt alá. A cPPA egy olyan hosszú távú, jellemzően 10-15 éves, villamosenergia-adásvételi szerződés, amely közvetlenül a megújulóenergia-termelő és a felhasználó között jön létre.

A megállapodás keretében a NextEnergy Group egy 13 megawattos napelemfarmot hoz létre a nagy-britanniai Somersetben, és az ott keletkező árammal a cég 15 európai és egyesült királyságbeli irodáját fogja a hálózaton keresztül ellátni.

Az ügyvédi iroda 2030-as kibocsátáscsökkentési célja érdekében kezdeményezéseket indított a fenntartható beszerzés, a tudatos utazási politika, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a felhőalapú adatkezelés területén.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam