2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A folyókon úszó szemét kihalászására készülnek Kárpátalján

A rengeteg hó olvadása áradásokkal fenyeget Kárpátalján, ami az ártéri szemét tonnáinak folyókba kerülésével fenyeget. A megyei közigazgatás a hulladék kiemelésével igyekszik csökkenteni a Magyarországra érkező szennyezést.

A megyei közigazgatás felhívással fordult a járási önkormányzatokhoz, hogy jelöljék ki azokat a folyószakaszokat, ahol a legtöbb úszó szemét megjelenése várható, és lehetséges annak felfogása és kiemelése a mederből – ismertette a karpatnews.in.ua. nyomán a Kárpát Hír.

Az intézkedésről Miroszlav Bileckij, a megyevezető első helyettese tájékoztatta a médiát.

Elmondása szerint a kérdésben rendezett tanácskozás során döntöttek arról, mely folyókon telepítenek sodródó hulladékokat felfogó szerkezeteket.

Az Ungon a Szkálka térségében és Ókemence közelében, a Talaboron a Vilsányi víztározónál fogják kihalászni a pillepalackokat és más hulladékokat. Hamarosan hasonló szemétfogók telepítéséről döntenek a Rahói, Técsői, Munkácsi és Beregszászi járásban.

A korábbi években jelentős munkát adott a vízügynek az árral érkező szennyezés: kommunális hulladékot távolítanak el munkagépekkel a Tiszából Vásárosnaményban 2021. február 6-án
Fotó: MTI/Balázs Attila
Neked ajánljuk
Az ABB új formába hozná a kereskedelmet és az óceáni műanyagot Élet a műanyag evőeszközökön túl Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: karpathir.com
Vissza
Hírfolyam