2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2021-ben az OTP lett az év fenntartható bankja

A Mastercard tavaly tizenhatodik alkalommal hirdette meg a hazai bankszektor legrangosabb versenyét, melynek díjait február 10-én osztották ki.

Az év bankja fődíjának (Mastercard – Év Bankja 2021) győztese az egyes kategóriákban elért eredmények alapján az OTP Bank lett, amelyet 4 kategóriában (Az év mobilbanki megoldása, Az év UX megoldása, Az év marketingkommunikációs kampánya és Az év fenntartható bankja) is a legjobbnak ítélt a magas presztízsű, szakmai zsűri.

Az év fenntartható bankja kategóriában olyan konkrét szolgáltatást vagy programot díjaztak, amelynek a legnagyobb pozitív hatása volt a környezetünkre, illetve amely képes volt az ügyfeleit nagy számban zöld irányba terelni.

Az év fenntartható bankja kategória második helyezettje a K&H Bank lett, a harmadik helyen megosztva az Erste Bank és a Gránit Bank végzett.

Kovács Szabolcs, a Mastercard regionális termékértékesítési vezetője a verseny kiírásában hangsúlyozta: „a bankrendszer nem tartozik a legnagyobb közvetlen károsanyag-kibocsátók közé, de a gazdaságban betöltött központi szerepe révén mégis óriási a felelőssége a fenntarthatóság kérdésében. Nem véletlen, hogy egyre több európai bank már nem finanszíroz fosszilis projekteket. Mi a magunk részéről nagy örömmel üdvözöljük ezt, mint ahogy a hazai bankok zöld törekvéseit is.”

Az év társadalmi kezdeményezése kategóriában az Erste Bank végzett az első helyen, illetve különdíjban részesült a Magyar Bankszövetség Jótett Bank kezdeményezése, amely a hazai pénzügyi szektor összefogásával segítette a világjárvány elleni védekezést.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
A K&H kibocsátotta első zöldjelzáloglevelét Növényi alapú bankkártyával rukkolt elő az OTP Mélytengeri aranyláz – aggódnak a természetvédők (videóval) Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: kreativ.hu
Vissza
Hírfolyam