2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Három barát saját kezébe vette Kirgizisztán megtisztítását

Gyűlölték nézni, hogy lepi el a műanyagszemét a főváros, Biskek utcáit, a szeméttelepekről felszálló füst pedig az eget, ezért a saját kezükbe vették az irányítást – a Szabad Európa riportjából kiderül, hogyan válhat az elkötelezett környezettudatosság egy üzlet alapjává.

A három barát több száz szelektívhulladék-tárolót helyezett el Biskekben, hogy promotálják az újrahasznosítást, aminek nem volt nagy kultúrája az országban.

Három évvel később koncepciójuk elterjedt, és már saját újrahasznosító üzemet is indítottak.

Korábban is voltak újrahasznosítással foglalkozó létesítmények az országban, de azok nem népszerűsítették a szelektálást. A Begreen megalapítói a hulladék megfelelő kezelésével kapcsolatos szemléletformálással egyúttal a szeméttelepeken elégetett műanyag nyomán kialakuló szmogtól is szerették volna megtisztítani Kirgizisztánt – mondták el a Szabad Európának.

Üzemük egyelőre még nem működik teljes kapacitással, de már a műanyag-feldolgozás és a szemléletformálás terén is új terveket dédelgetnek.

A vállalkozás működését bemutató videó a Szabad Európa oldalán tekinthető meg.

Biskek látképe Fotó: Ninara/flickr.com/cc by
Neked ajánljuk
Az ABB új formába hozná a kereskedelmet és az óceáni műanyagot Élet a műanyag evőeszközökön túl Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: szabadeuropa.hu
Vissza
Hírfolyam