2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hárommilliárdnyi zöldkötvényt bocsátott ki a Deltaplast

A jegybank Növekedési Kötvényprogramjának (NKP) keretében végrehajtott kibocsátáson a 10 éves futamidejű kötvényekre nagyon jelentős befektetői érdeklődés mutatkozott.

A menedzsment képviseletében Csengery Zsolt, az igazgatóság elnöke elmondta, hogy az NKP keretében kiemelt céljuk volt a cég fejlesztéséhez szükséges források megszerzése és a környezetbarát-, zöld-, ill. fenntarthatósági célok optimális összehangolása. Kiemelte:

A kibocsátással nemcsak a cégcsoportszintű finanszírozási stabilitás teremtődött meg, de a fogyasztók, a partnerek és a menedzsment számára egyaránt fontos fenntarthatósági szempontok megjelenítése is.

Schmidt Ákos, a Credit Management Group ügyvezető partnere a közleményben kiemelte: „a hitelminősítés folyamata során és a kapott ratingben is visszatükröződött a cég erős és hatékony szervezeti felépítése, valamint erős üzleti modellje.” Hozzátette: „már részleteiben is kicsiszolt, hatékony együttműködésünk van a köténykibocsátás során is a tranzakcióban részt vevő partnerekkel, amit azért érdemes kiemelni, mert itt a hitelminősítés mellett a kötvény zöld minősítését is el kellett végezni.”

A műanyag- és gépkocsialkatrész-gyártással foglalkozó vállalat weboldalán közzétett dokumentumok tanúsága szerint a bevont forrásokat gyártókapacitásuk növelésére, illetve a folyamatok optimalizálására – az energiahatékonyság javítására és a keletkező hulladék mennyiségének csökkentésére – fogják felhasználni. 

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam