2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kevesebb műanyagban sorakoznak a jövőben a Pick szalámik

Környezetvédelmi okokból változtat a Pick Szeged Zrt. a szeletelt szalámik csomagjain. A legendás magyar felvágottak mennyisége nem változik a tasakokban.

A gyártó többlépcsős, a környezettudatosságot erősítő programjának lényege, hogy 5 éven belül kizárólag 100 százalékban újrahasznosítható anyagokból készülő csomagolást használjanak majd – írja a Pick Szeged Zrt. közleménye alapján a Napi.hu.

A 2022 első negyedévére megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően a boltokban jelenleg kapható legtöbb szeletelt Pick szalámi tálcaméretét 3 centiméterrel csökkentették, ami 14 százalékkal mérsékelte a csomagoláshoz felhasznált műanyag mennyiségét.

A Pick 2018 óta komoly eredményeket ért el a felhasznált csomagolóanyag csökkentésében: két év alatt 60 tonnával csökkentette a műanyag-felhasználást.

Ehhez elég volt csak a csomagolásához felhasznált fólia vastagságát közel negyedével csökkenteni.

„A hústermékek minőségmegőrzésének jelenleg elengedhetetlen eleme a műanyag csomagolóanyag, viszont ezekkel a fejlesztésekkel a Pick még egy lépéssel közelebb került a környezetbarátabb húsipari csomagolások használatához” – mutatott rá Haluska Adrienn, a Pick Szeged Zrt. fejlesztési és minőségirányítási igazgatója.

A Pick azt is tervezi, hogy 2023-ra a termékeinek gyűjtőcsomagolásai nagyrészt gépek segítségével készülnek majd, ami a papír- és kartonalapú csomagolóanyagok felhasználásában 30 százalékos csökkenést fog eredményezni.

Vásárlók egy húsüzlet előtt a Központi Vásárcsarnokban Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán
Neked ajánljuk
Növényi alapú bankkártyával rukkolt elő az OTP Az ABB új formába hozná a kereskedelmet és az óceáni műanyagot Kevesebb műanyaggal működik a Spar logisztikai központja Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam