2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikeres zöldkötvény-kibocsátást hajtott végre az egyik legnagyobb magyar magántulajdonú ingatlanfejlesztő társaság

A  Biggeorge Porperty Zrt. 7 milliárd forintos kibocsátása a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében valósult meg.

Az MNB által jegyzett rész feletti magánbefektetői részt az intézményi befektetők mintegy kétszeresen jegyezték túl a szerdai aukción, így a 7 milliárd forint névértékű, 10 éves futamidejű kötvények átlagos hozama 5,01% lett – ismerteti a vállalat közleménye.

A kötvényekre a Biggeorge Property Zrt. zöldkötvény-keretrendszere vonatkozik,

a befolyt összeggel elsősorban a zöld céloknak megfelelő lakóingatlan fejlesztési projektjeit, illetve logisztikai projektjeit kívánja finanszírozni a kibocsátó.

A Scope Ratings végezte a Biggeorge Property Zrt. minősítését, és mind a kibocsátóra, mind a kötvényre B+ hitelminősítést adott.

A kötvénykibocsátás a Biggeorge Property Zrt. számára fontos mérföldkő, mivel így a Biggeorge Alapkezelő Zrt. által kezelt befektetési alapok mellett egy újabb tőkepiaci instrumentummal bővítette finanszírozási lehetőségeit.

A zöld vállalati kötvények olyan adósságinstrumentumok, amelyek kibocsátói vállalják, hogy az értékpapírokon keresztül bevont forrást a vonatkozó nemzetközi sztenderdekkel és előírásokkal összhangban kizárólag környezetbarát projektek és eszközök finanszírozására használják fel.

Az MNB Növekedési Kötvényprogramjának elindításakor a hazai vállalatikötvény-piac likviditásának növelését tűzte ki célul, hogy a hazai vállalatok a bankhitelek mellett megfelelő mértékben támaszkodjanak más finanszírozási formákra is. A program keretében sikeres kibocsátást hajtott végre többek között a CPI Hungary Investments Kft., az Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető társaság, valamint a műanyag- és a gépkocsialkatrész-gyártással foglalkozó Deltaplast.

Fotó: metamorworks/iStock / Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: OTS
Vissza
Hírfolyam