2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Folytatódik a magyar ingatlanszektor zöld átalakulását segítő együttműködés

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) és a Greenology Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont együttműködnek a környezettudatos zöldinnovációk építésgazdasági szektorban való felgyorsítása érdekében – jelentette be prof. dr. Boros Anita, a Tudásközpont vezetője.

A HuGBC egyik célja a környezettudatos és fenntartható építészeti szabályozás szakmai támogatása az ingatlanszektor, az építőipar és az építésgazdaság szereplőit tömörítő tagság közreműködésével.

Az egyesület és a Greenology Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont eddigi együttműködésének a kifejezését szolgálja az aláírt együttműködési megállapodás, amely alapján a két szervezet a jövőben is együtt munkálkodik majd a hazai zöld átállás építésgazdasági támogatásában.

A két szervezet jövőbeni együttműködésének elsődleges célja az építésgazdasági szakemberek, vállalkozások, szakmai szervezetek, valamint a zöld építésgazdasági és zöldinnovációs orientációjú tudományos kutatók, hallgatók elméleti és gyakorlati támogatása.

„A HuGBC nagyon fontos együttműködő partnerünk a jelenleg folyó kutatási projektjeinkben, amely keretében a zöld építésgazdaság innovatív és energiahatékonyságot javító kérdéseivel foglalkozunk” – hangsúlyozta a Tudásközpont vezetője.

„A 2050-es klímasemlegességi célok eléréséhez csakis fenntartható, környezettudatos és innovatív megoldásokkal lehet ténylegesen mérhető eredményeket elérni az épített környezetben. A Greenology Tudásközponttal való szoros együttműködés az innovációk egyenes becsatornázásával sokat segíthet és lendíthet a szektor átalakulásában” – mondta a HuGBC elnöke.

A Tudásközpont szeretett volna egy szakmai platformot is biztosítani a zöld építésgazdasági és zöldinnovációs szervezeteknek, azért 2021-ben létrehozta a Zöldinnovációs Építésgazdasági Kerekasztalt, amelynek a HuGBC is aktív tagja.

Fotó: demaerre/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja Valóban tesznek a cégek a változásért? Új díjjal ismerik el a példamutató vállalkozásokat Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam