2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sorra érkeznek a nagyvállalatok zöld fogadalmai

A nagyvilágban minden napra jut egy-egy nagyvállalati bejelentés ESG-témakörben. Egyes cégek még a célkitűzéseikről, mások az első lépésekről, az úttörők pedig már az eredményeikről is be tudnak számolni.

Ugyanakkor a kívülálló szakértők részéről sokszor felmerül, hogy a vállalatok 2030-as vagy 2050-es céljai ugyan hangzatosak, de félő, hogy a valóságban nem fognak bekövetkezni. Éppen ezért fontosak a beszámolóik, amelyekből évről évre vagy hónapról hónapra követhető, hogy milyen előrelépéseket tettek a 10 év múlva esedékes céljaik elérése érdekében.

A Portfolio az ESG Today összesítése alapján mutatta be, milyen fenntarthatósági vállalások születtek az elmúlt időszakban:

  • A Coca-Cola célul tűzte ki, hogy termékei 25%-ánál újrahasznosítható, illetve visszaváltható csomagolást fog használni 2030-tól.
  • Az EY bejelentette, hogy EY Carbon néven új tanácsadói szolgáltatást indít az Egyesült Királyságban, ezzel segítve a vállalkozásokat a nettó zéró kibocsátási stratégia megvalósításában. 
  • A General Motors újabb 25 millió dollárral növelte klímavédelmi tőkealapját, amelynek célja, hogy segítse az elektromos járművekre és más fenntartható technológiákra való áttérés során a méltányossági hiányosságok megszüntetését. 
  • Az SAP vállalati alkalmazásszoftver-gyártó vállalat és a Bearingpoint technológiai tanácsadó új partnerséget kötött a szén-dioxid és a környezeti lábnyom nyomon követésére. A fejlesztés lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy értékeljék és csökkentsék a kibocsátásukat az értékláncok egészében.
  • A Mastercard ESG-fókuszú tanácsadási szolgáltatást indít: a cég kibővíti a tanácsadói szolgáltatásait a nyílt bankolás, a nyílt adatkezelés, a kriptográfia és a digitális pénznemek, valamint az ESG-befektetések területeire.
Fotó: metamorworks/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam