2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A KPMG tanácsadó iroda is beszáll a klímavédelmet célzó nemzetközi együttműködésbe

Közösen lép fel a világ mintegy húsz vezető szervezete, hogy felgyorsítsák a megbízható szén-dioxid-kibocsátási elszámolások fejlesztését.

A februárban San Franciscóban létrehozott Carbon Call aláírói – köztük a KPMG – munkájukkal nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az évszázad közepére elérjük a nettó zéró kibocsátást.

A kezdeményezés igyekszik megteremteni az átjárhatóságot a különböző szén-dioxid-elszámolási rendszerek között, és biztosítani a naprakész, tudományos eredményekhez való hozzáférést.

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának megbízható mérése és adminisztrációja kritikus fontosságú a klímavédelemmel kapcsolatos elszámoltathatósághoz. A The Washington Post elemzése szerint a be nem jelentett szén-dioxid-kibocsátás évente 8,5 és 13,3 milliárd tonna között lehet.

A jelentéstétel rendszere napjainkban adatminőségi problémákkal, mérési és jelentési következetlenségekkel, elkülönült rendszerekkel és infrastrukturális kihívásokkal küzd. A vállalatok számára legtöbbször komoly nehézséget okoz, hogy összegezzék, megosszák és összehasonlítsák a megbízható adatokat.

A Carbon Call rámutat a hiányosságokra, és megpróbálja betömni a jelenlegi globális elszámolási rendszerekben lévő réseket, különösen a szén-dioxid-kivonás, a földművelés, a metán- és az indirekt kibocsátás területén.

A kezdeményezés keretében már a tervezés szintjén igyekeznek azonosítani, hol van szükség pontosabb adatokra a megbízhatósághoz és átjárhatósághoz a számviteli rendszerek, illetve az azokat támogató adatrendszerek körében.

A Carbon Call életre hívója a ClimateWorks Foundation, a csatlakozók között megtalálható a Capricorn Investment Group, a Climate Change AI, a Global Carbon Project, a Global Council for Science and the Environment, aláíró partnerei közt pedig a KPMG mellett például a Microsoft.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam