2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Chile lehet az első olyan ország, amely fenntarthatósági célokhoz kötött kötvényt bocsát ki

Chile idén már 4 milliárd dollár értékben bocsátott ki ESG-kötvényeket, és ebben a hónapban további 2 milliárd dollár értékben értékesítene ESG-kötvényeket a tengerentúlon.

A dél-amerikai nemzet most a tervezett fenntarthatósági kötvénye iránti lehetséges befektetői érdeklődés felmérésén dolgozik – írja a Bloomberg alapján a Portfolio.

Az új, fenntarthatósági kötvény is ennek a folyamatnak lenne a része.

Ezzel már teljesülhetne a 2022-re tervezett 6 milliárd dolláros külpiaci kibocsátási cél

– mondta Cristobal Gamboni, a pénzügyminisztérium újonnan létrehozott Zöld Pénzügyi Hivatalának vezetője egy interjúban.

Chile az első fenntarthatósághoz kötött kötvényeladásból származó bevételt az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának kezelésére és az ország energiaforrásainak megújuló energiaforrások felé történő diverzifikálásának előmozdítására kívánja felhasználni – áll a minisztérium közleményében.

Fotó: tifonimages/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam