2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A járvány és a növekvő tudatosság hatására visszatérhet a ruhagyártás Európába

Egyre több, a Távol-Keleten gyártó vállalat döntött úgy a közelmúltban, hogy visszahozzák a gyártást Európába. Ebbe a sorba illeszkedik a Dressa is – mondta el a száz százalékban magyar tulajdonú Dressa ügyvezető igazgatója, Csányi Zoltán a Privát Bankárnak.

A Dressa promóciós anyaga szerint a vállalatnál hiszik és vallják, de a konkrét piaci visszajelzések is alátámasztják, hogy a tudatos fogyasztók egyre inkább előnyben részesítik a magyar termékeket.

Esetenként még hajlandóak többet is fizetni, ha biztosan tudják, hogy a terméket környezettudatos módon állítják elő, vagy azért, mert a szállítás környezettudatos módon történik.

Persze a Magyarországon gyártott termékek drágábbak, ár-érték arányban viszont sokkal jobbak, mint a távol-keleti alternatívák: a pamut garantált minőségű, ellenőrzött anyag, a zoknik hosszú elemi szálból készülnek, így tovább tartanak, ráadásul hazai munkaerő keze munkái.

A Dressa legtávolabbi beszállítója is 300 km-en belül található a központtól, így kisebbek a logisztikai és szállítási költségek, összességében az ökológiai lábnyomuk is. Míg a zoknik tekintetében például tíz évvel ezelőtt 30-70%, öt évvel ezelőtt 50-50% volt a hazai és a többnyire olasz és török beszállítóik aránya, addig ma már ezek több mint 80%-a hazai gyártású – tehát gyakorlatilag megfordították az arányokat.

Férfifehérneműk esetében már a termékek 90%-a magyar gyártású, női fehérnemű esetében 70-30%, pizsama és köntös kategóriában pedig 50-50%-os az az arány.

Dressa márkanév alatt készülnek táskák, hátizsákok és övtáskák is PET-palackból. „Azt szoktam mondani, hogy öt darab jó helyre került PET-palackból egy hátizsák készülhet” – jegyzi meg Csányi Zoltán ügyvezető. A márka termékkörében idén újdonságként jelennek meg az újrahasznosított halászhálóból olasz technológiával, de magyar gyártásban készülő női és férfifürdőruhák.

Neked ajánljuk
Mindenképp zöldülniük kellene a kriptopénzeknek Szigorúbb szabályozás szoríthatja fenntartható működésre az amerikai vállalatokat Még velünk marad kicsit az e-UP Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: privatbankar.hu
Vissza
Hírfolyam