2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Keresik az év gasztrohőseit

A Felelős Gasztrohős Alapítvány az Eisberg támogatásával versenyt indít olyan felelősen innovatív vendéglátóhelyeknek, amelyeknél kiemelt szerepet kap a hazai alapanyagok használata.

A Gasztrohős Díj 2022 – Hazai körforgásban versenyre jelentkezők a szakmai zsűri és a közönség elismerése mellett több mint 800 000 forint értékű hazai termékekből, alapanyagokból álló „zöldítő” ajándékcsomagért szállhatnak versenybe.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány több mint 10 éve foglalkozik a fenntartható gasztronómia népszerűsítésével hazánkban.

A szervezet a környezetvédelmi tanácsadás és a Fenntartható Vendéglátóhely minősítés mellett tavaly, hagyományteremtő szándékkal indította útjára a Gasztrohős Díjat, mellyel minden évben egy-egy aktuális témára reagálva szeretnének kiemelni az adott területen példaértékűen működő vendéglátóhelyeket.

„Az idei évben szeretnénk kiemelni és egyfajta jó gyakorlatként bemutatni azokat a vendéglátóhelyeket, amelyek kiemelten használják a hazai alapanyagokat. Ahogy a nemzetközi gasztronómiai trendekben is meghatározó az adott régióra jellemző alapanyagok használata, fogások kínálata, úgy itthon is egyre gyakrabban találkozhatunk újra felfedezett zöldségekkel, gabonákkal és hagyományos tartósítási technikákkal is” – mondta el Kiss-Szabó Eszter, az alapítvány kommunikációs vezetője.

A 2022-es díjra február 19. és március 6. között várják a vendéglátóhelyek jelentkezését. Az elbírálás szempontjai között a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás is szerepel, valamint a nevezőknek lehetőségük van arra is, hogy megindokolják, miért ők érdemlik az elismerést.

A jelentkezők közül a szakmai zsűri választja ki a tíz legjobb versenyzőt – akik a közönségdíjért versenyezhetnek –, valamint a szakmai díjazottat.

Fotó: gasztrohos.hu
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam