2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb környezetbarát csomagolásokat vezet be az Auchan

Továbbra is folytatja a harcot az Auchan az egyszer használatos műanyagok visszaszorításában. Az előző években a zöldség-gyümölcs és a pékáruosztályon vezettek be többször használatos és lebomló csomagolóeszközöket, fenntarthatósági stratégiájuk következő lépéseként pedig mostantól a hal- és hentespultoknál, illetve a sajtoknál is megjelennek a környezetbarát csomagolások. 

Már nemcsak a zöldségekhez, gyümölcsökhöz és pékárukhoz találunk az Auchanban környezetkímélő csomagolóeszközöket az egyszer használatos műanyag zacskók helyett, hanem februártól a halak és húsok csomagolásánál is – írja a Trade Magazin.

Az Auchan következetesen végrehajtott fenntarthatósági stratégiájában ezek a következő nagy élelmiszercsoportok, amelyek februártól olyan 100%-ban növényi alapanyagokból készülő csomagolásba kerülnek, amelyek lebomlók, illetve iparilag és házilag is komposztálhatók.

Továbbá az általuk forgalmazott darabolt sajtok csomagolása esetében is változás következik be, ezentúl 100%-ban papírból készült tálcán vihetjük haza a finomságokat. 

A vállalat műanyagszennyezés elleni lépéseinek a szemléletformálás is fontos része, így az alternatív csomagolóeszközök széles skáláját kínálják mind a gyümölcsök, zöldségek, mind pedig a pékáruk esetében. Emellett arra biztatják a vásárlóikat, hogy az egyszer használatos műanyag zacskó helyett válasszák a fenntarthatóbb lehetőségeket, ezzel is csökkentve a világszerte elhatalmasodó műanyagszennyezés problémáját. 

A vállalat arra kéri vásárlóit, hogy a hentes- és a halpulton újonnan bevezetett csomagolóeszközöket a kommunális, míg a papírtálcát a papírhulladékok közé dobják.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Neked ajánljuk
MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja Valóban tesznek a cégek a változásért? Új díjjal ismerik el a példamutató vállalkozásokat Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam