2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A környezetbarát csomagolások népszerűségét lovagolják meg a hullámkartongyártók

Előrejelzések szerint a következő években tovább növekszik a jelenleg is prosperáló hullámkartonipar, amit az elemzők szerint a gazdasági növekedés, illetve az e-kereskedelem és az étel-házhozszállítások térhódítása mellett a vállalati és fogyasztói oldalon egyaránt erősödő fenntarthatósági szemléletnek köszönhetnek.

A világ egyik vezető stratégiai tanácsadó és piackutató vállalata, az IMARC Group 2021-ben 193,8 milliárd amerikai dollárra becsülte a hullámkarton dobozok globális piacát, 2027-ig pedig szakértőik 31,2 milliárdos növekedést jósolnak – ismertette a Store Insider.

Az MRFR kutatócég által készített előrejelzés szerint a hullámkarton csomagolások piaca globális szinten 2030-ig a 348,9 milliárd dollárt is elérheti. Magyarországon a Rondo Hullámkartongyártó Kft. reprezentatív kutatása szerint 

a közvélemény a papírt és a hullámkartont tartja a legkörnyezetkímélőbb csomagolóanyagnak, és a magyar lakosság több mint egyharmada részesíti előnyben a környezetbarát csomagolást, sőt, 74 százaléka többet is hajlandó fizetni egy fenntartható borításban lévő termékért.

Adataik szerint tavaly a magyar hullámkartonipar termelése mintegy 700 millió négyzetméter hullámkarton volt, amely mintegy 7 százalékos növekedés 2020-hoz képest.

Az átlagosan 215 munkavállalót foglalkoztató Rondo Hullámkartongyártó Kft. 2021-ben 3,3 milliárd forint értékben végzett termelésbővítő és hatékonyságjavító beruházásokat. 

A papír nemcsak kedvelt csomagolóanyag, hanem az újrahasznosítása is egyre elterjedtebb: Európában 30 év alatt közel kétszeresére, 40-ről 73,9 százalékra nőtt az újrafeldolgozott papír aránya.

A papírcsomagolásnak csak a népszerűsége nem hullámzó Fotó: agnormark/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Az ABB új formába hozná a kereskedelmet és az óceáni műanyagot Élet a műanyag evőeszközökön túl Papírcsomagolásba költözhet a ketchup A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam