2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Töretlen népszerűségnek örvend a zöldhitel

Az igénylők már a keretösszeg több mint harmadát felvették: 77 milliárd forintnyi hitel talált gazdára az MNB Zöld otthon programjában.

Továbbra is óriási népszerűségnek örvend a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaly októberben elindított Zöld otthon programja (ZOP). A rendkívül kedvező, mindössze 2,5 százalékos kamatozású, 200 milliárd forintos keretösszegű program célja, hogy minél több modern, energiatakarékos zöldotthon épüljön Magyarországon – írja a Világgazdaság.

A jegybank legfrissebb statisztikai kimutatása szerint február 25-ig

összesen 2519 szerződést kötöttek meg a programban részt vevő hitelintézetek, mintegy 77 milliárd forintnyi összegben.

Egy hónappal ezelőtt ez a szám még 47 milliárd forint volt. Az egy hónappal ezelőtti adatokhoz képest kissé nőtt az átlagos hitelméret is: jelenleg az átlagos futamidő 20,8 év, az átlagos hitelméret pedig 30,6 millió forint.

Területi eloszlásban továbbra is Budapest és Pest megye vezet, a hitelek 52 százaléka ide jutott.

Aktívan épül a passzív ház Fotó: jure/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Együttműködési megállapodást kötött az MNB és az Európai Beruházási Bank Az MNB szerint jelentős növekedés indult el a zöldpénzügyi piacokon Az MNB nyitott a zöldlakáshitel folytatására Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam