2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kizárólag magyar akácméz kerül a Tesco polcaira

Pálinkás Zsolt, a Tesco Magyarország vezérigazgatója rámutatott: beporzók nélkül üresek lennének a boltok polcai, a Tesco ezért nagyon fontosnak tartja a környezetvédelmet.

A legnehezebb helyzetben is meg kell őrizni az élelmiszer-biztonságot, amihez magyar termékek vásárlásával a vevők is hozzájárulhatnak – mondta az agrárminiszter a Tesco Magyarországgal közösen tartott szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Nagy István szerint

a vásárlói tudatosság azért különösen fontos, mert mind a magyar termelők megélhetéséhez, mind a fenntarthatósághoz hozzájárul.

A tárcavezető üdvözölte, hogy a vevők választását megkönnyítve egyre több áruházlánc kínál belföldön előállított élelmiszert, a Tesco például már kizárólag magyar akácmézet forgalmaz. Ha a méz esetében működik a fogyasztói tudatosság, akkor a többi terméknél is fog – fogalmazott.

A Tesco nagyon fontosnak tartja a környezetvédelmet – erre többek között fenntartható forrásból származó termékek forgalmazásával vagy a műanyag csomagolások lecserélésével törekednek. Pálinkás Zsolt közölte, hogy a Tesco az akácméz mellett a többi mézfajtát is belföldről szeretné forgalomba hozni.

Fotó: Baloncici/iStock Editorial/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: storeinsider.hu
Vissza
Hírfolyam