2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hódít a kiméréses vásárlás az Egyesült Királyságban

Újratöltő állomásokkal egészülhet ki az év végétől számos nagy élelmiszerbolt az Egyesült Királyságban: négy nagy boltlánc is bevezeti a termékek újratöltésének lehetőségét. Így nem kell minden alkalommal megvásárolni a csomagolást, hanem saját tartókba is lehet tölteni a kiválasztott élelmiszert vagy éppen mosogatószert.

Az Egyesült Királyságban hamarosan minden vásárló hozzáférhet majd újratölthető élelmiszerekhez a nagyobb boltláncokban vagy az online vásárlás során. A Waitrose, az Ocado, a Morrisons, a Marks & Spencer és az ellátási láncokért felelős CHEP egy olyan partnerséghez csatlakozott, amelynek célja az újratölthető termékek elterjesztése – írta meg a The Guardian alapján a Napi.hu.

Az élelmiszerboltok a Refill Coalition nevű csoport részei lettek, amelyeket az Unpackaged cég üzemeltet. A boltláncokban a tervek szerint az év végétől lesznek elérhetők az újratöltő állomások.

A csomagolatlan opciók az üzletekben is megjelennek, valamint lehetővé teszik, hogy a házhoz szállítás során is saját tárolókat lehessen megtölteni.

Először szárazáruk, így tészta, rizs, gabonafélék, magvak és szárított gyümölcsök, valamint háztartási és testápolási termékek, mint mosogatószer, mosószer, sampon és folyékony szappan lesz elérhető újratölthető formátumban. Ezek a termékek ráadásul a Which fogyasztóvédelmi magazin felmérése szerint általánosságban 10-15 százalékkal olcsóbbak.

Az újratöltéssel jelentősen csökkenthető a műanyag hulladékok mennyisége. A műanyag csomagolások 99 százaléka pedig fosszilis tüzelőanyagokból készül. A Refill Coalition szerint a közös fellépés jelentős lépés afelé, hogy nagy mennyiségben távolítsák el az egyszer használatos műanyagokat a boltokból: az utántöltések elérhetőbbé és megfizethetőbbé tételével ez a vásárlási mód a jövőben általánosság válhat.

Fotó: NataliaDeriabina/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam