2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikeres a Takarékbank fenntartható számlacsomagja

Már 350 millió forintnyi tranzakciót bonyolítottak le a Takarékbank ügyfelei a hitelintézet egyedülálló, a klímavédelmet előtérbe helyező bankszámlacsomagján keresztül.

A tavaly májusban bevezetett Takarék Fenntartható Bankszámla használatával az ügyfelek automatikusan, többletköltség nélkül támogathatják a környezetvédelmet, a tranzakciók összegének kéttized százalékát ugyanis a Takarékbank a méhpusztulás megelőzésére és a mézfogyasztás népszerűsítésére fordítja.

A Magyar Bankholding tagbankja, a Takarékbank a Tehetsz méh többet! programhoz kapcsolódva 2021 májusában vezette be a magyarországi pénzügyi piacról addig hiányzó lakossági számlacsomagot, amely minden elemében fenntartható. Online is meg lehet kötni, csak elektronikus számlakivonat kérhető hozzá.

Az elektronikus bankolást helyezi előtérbe azzal, hogy az ügyfél a bankkártyával interneten is díjmentesen költhet, a Takarék Netbankon és a Takarék Mobilappon keresztül indított forint- és euróátutalásokat nem terheli költség, valamint a devizaátutalás is kedvezményes. 

A számlához szinte teljes mértékben újrahasznosított műanyagból készült bankkártyát is lehet igényelni.

A bankszámlához kapcsolódó tranzakciókkal és kártyás vásárlásokkal pedig az ügyfelek az élelmiszer-termelésben pótolhatatlan szerepet betöltő méhek fennmaradását és a mézfogyasztás ösztönzését támogatják. A tranzakciók összegének kéttized százalékát ugyanis a Takarékbank az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnek (OMME) adományozza.

A Takarékbank ügyfelei eddig már több mint 700 ezer forinttal járultak így hozzá az egyesület tevékenységéhez anélkül, hogy ez nekik pluszköltséget jelentett volna.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: agronaplo.hu
Vissza
Hírfolyam