2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rekordot döntött a fenntarthatóságot segítő cégfelvásárlások száma

A vezetők szerint az ESG-vállalásaik érvényesítése olyan értékes tényező, ami még az árbevétel növelésénél is fontosabb – derült ki az EY nemzetközi kutatásából, amely 507 euróövezeti vezérigazgató részvételével készült.

A megkérdezett döntéshozók úgy vélik, a cégük jövőbeni növekedésre az egyik legnagyobb kockázatot a klímaváltozás jelenti. Ez egyértelműen arra készteti őket, hogy fenntarthatóvá tegyék működésüket – ismertette a ProfitLine.

A vezérigazgatók ennek megfelelően a digitális átalakulás és a meglévő üzletágaik fejlesztése mellett leginkább a környezetvédelmi szempontokra fókuszálnak beruházásaik során.

„A pénzügyi célok elérése önmagában már nem elegendő ahhoz, hogy a vállalatok megfeleljenek a befektetői és társadalmi elvárásoknak”

– hangsúlyozta Paulovits Márton, az EY felvásárlásokkal és akvizíciókkal foglalkozó területének igazgatója. A kutatás is ezt támasztja alá. A válaszadók egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak az ESG-szempontoknak. 

A vezérigazgatók úgy látják, hogy ESG-vállalásaik teljesítésével olyan mértékben növekszik a vállalat értéke, ami ma már fontosabb még az árbevétel emelésénél is. Az euróövezeti vezetők 26 százaléka ezt a területet jelölte meg az akvizícióstörekvések fő okaként. Ez magasabb, mint a globális átlag: tavaly 35 százalékos emelkedés mellett 589 ESG-vezérelt felvásárlásról számoltak be.

Fotó: NicoElNino/iStock / Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam