2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az USA alaposabban venné szemügyre a kriptobányászat klímavonatkozásait

A Fehér Ház tudományos és technológiai kérdésekkel foglalkozó részlege szeretné feltárni, milyen energiafelhasználási, klímaváltozási vonatkozásai vannak a digitális eszközök használatának. Ebben egyebek mellett közvélemény-kutatásokat is felhasználhatnának.

Március elején egy elnöki rendelettel több különböző szövetségi hatóság is utasítást kapott, hogy mérje fel a kriptopénzek hatásait, köztük a fenntartható fejlődésre gyakorolt hatásukat.

Ennek keretében a Fehér Ház Tudomány- és Technológiapolitikai Hivatala (OSTP) lehetővé teszi, hogy az állampolgárok elmondhassák a véleményüket, megosszák a nézőpontjukat a digitális eszközökről és azok energiafelhasználásának a hatásairól.

Az egyes protokollok, hardverek, nyersanyagok vagy éppen ökoszisztémák tekintetében szeretnék tisztázni az iparág energiafelhasználására és így a környezetre gyakorolt hatás mértékére.

A sajtóinformációk alapján a felmérés eredményeit figyelembe veszik majd, amikor a kormány eldönti, hogy milyen feltételekkel engedélyezi az iparág működését.

Ugyanakkor nemrégiben Janet Yellen, az USA hírhedten kriptoellenes pénzügyminisztere úgy fogalmazott: „vannak előnyei a kriptónak, és úgy véljük, hogy a fizetési rendszerek innovációja egészséges dolog.”

Fotó: franckreporter/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Mindenképp zöldülniük kellene a kriptopénzeknek Mekkora gazdasági lemondással járna a hatékonyabb klímavédelem? Veszélyes ötletek a klímaválság megoldására (videóval) Segítőközpont a menekültekért Zöldáramot szolgáltató elektromosautó-töltőket telepítenek országszerte
Tovább a forrásra: kriptoworld.hu
Vissza
Hírfolyam