2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csökkenti a zöldségvásárláshoz kapcsolódó hulladéktermelést a Tesco

A jövőben a Tesco saját márkás zöldség-gyümölcs termékei kizárólag lédig kiszerelésben vagy 100 százalékban újrahasznosítható csomagolásban kaphatók.

A vállalat ezzel egy újabb termékkategóriát kínál környezetbarát csomagolásban, amellyel még egy lépést tesz annak érdekében, hogy 2025-re minden saját márkás termékének csomagolását teljes mértékben újrahasznosíthatóvá tegye – írja az Origo.

„Büszke vagyok arra, hogy immáron három teljes kategóriában kínáljuk árucikkeinket 100 százalékban újrahasznosítható csomagolásban, hiszen a háztartási, valamint a tészta- és rizstermékek után most már az előre csomagolt zöldségeket és gyümölcsöket is így értékesítjük” – mondta el Pálinkás Zsolt, a Tesco Magyarország vezérigazgatója, hozzátéve: még az idén további termékkategóriáknál tervezik bevezetni az újrahasznosítható csomagolást.

A zöldségek és gyümölcsök új csomagolását a vállalat a lakossági hulladék-újrahasznosítási szabályok figyelembevételével fejlesztette ki, így a vásárlók a használt termékcsomagolást a lakóhelyükön található megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe tudják kidobni.

A hulladékcsökkentést célzó újítás nyomán a jövőben egyebek mellett:

  •  A kettesével csomagolt biocukkini és -paprika esetében műanyag zacskó helyett csak papírszalagot használnak;
  • A burgonya csomagolását előre nyomtatott polietilén zacskóra cserélték le, így az a címke eltávolítása nélkül, teljes egészében újrahasznosítható;
  • a műanyag tálcákat papírtálcákkal helyettesítették;
  • az egzotikus gyümölcsök, illetve zöldségek esetében teljesen megszüntették a polisztirol zacskókat.
Fotó: Bloomberg/Getty Images
Neked ajánljuk
Az ABB új formába hozná a kereskedelmet és az óceáni műanyagot Élet a műanyag evőeszközökön túl Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam