2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Többutas csomagolásokat vezet be a Kaufland

A műanyaghasználat visszaszorítására irányuló erőfeszítéseinek részeként visszaszolgáltatható üvegedényekben árulja kínálatának egyes élelmiszereit a Kaufland.

Újabb élelmiszer-kategóriánál vezet be ökobarát csomagolást a Kaufland.
A németországi hipermarketlánc az új kísérleti projektje keretében mintegy 90 terméket, méghozzá többek között müzlit, rizst, kuszkuszt, cukrot, lisztet, zabkását, gumicukrot, dióféléket és szárított gyümölcsöt kínál a (kereskedelemben is) újrahasznosítható csomagolásban.

A kiürült üvegeket a vásárlók speciális automatáknál leadva juttathatják vissza a kiskereskedő számára, hogy aztán a tartályok ilyen úton visszakerülhessenek a „piaci körforgásba”.

A Kaufland által használt befőttesüvegek egy Eco Terra nevű, ömlesztett élelmiszereket beszállító cégtől származnak.

Az Eco Terra célja a biológiai sokféleség megőrzése mellett mindannak biztosítása, hogy az ellátási lánc összes résztvevője méltányosan részesedjen a létrehozott értékekből.

Fotó: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket/Getty Images
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: storeinsider.hu
Vissza
Hírfolyam