2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A startupok körében egyre népszerűbb téma a fenntarthatóság

A rekordszámú jelentkezést követően 11 csapattal bővülő Start it @K&H inkubátor újoncai között is több innovatív, fenntarthatósági megoldás akad, amelyek a pénzintézet felső vezetői közül kikerülő kulcsmentorokkal is tovább fejlődhetnek.

Az elmúlt öt évben hatalmasat mozdult előre a hazai startup-ökoszisztéma: az alulról szerveződő startupközösségekből mára egy szervezett, sokszereplős piac növekedett ki, amiben nagy szerepe van annak, hogy globális szinten a startupvilág egyre meghatározóbb gazdasági szerepet tölt be – írja a Profitline.

Az állami ösztönzés és a nagyvállalati inkubátorprogramok is mind ezt segítik elő, ami a külföldi befektetők figyelmét is hazánkra irányítja, idevonzva a nemzetközi tőkealapokat és a szellemi tőkét.

A hazai startupélet fejlesztésében lép most újra a legnagyobb hazai nagyvállalati inkubátor, a Start it @K&H. Lezárult ugyanis a tavaszi kiválasztási kör, és a rekordszámú, 60 nevezést követően 11 új csapat került a programba. A korai fázisban lévő startupok 12 hónapon keresztül kapnak segítséget a fejlődéshez.

„A K&H stratégiájának meghatározó része, hogy fenntarthatósági stratégiája keretében segítse a környezeti értékek megóvását. Az új csapatok kiválasztásánál ezért kiemelt fókuszt kaptak a fenntarthatósági megoldások, 3 startup kifejezetten ennek jegyében került be az inkubátorba” – tette hozzá Németh Balázs. A csapatok olyan hétköznapi problémákra keresnek új, innovatív válaszokat, mint az elektromos autók akkumulátorának újrahasznosítása vagy a vízszennyezés automatizált elemzése. 

Fotó: scyther5/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam