2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Online konferencia a körforgásos gazdaságról és a műanyag szerepéről

A Magyar Műanyagipari Szövetség (MMSZ) „Az ember alkotta anyag – a XXI. század anyaga” címmel online is követhető konferenciát rendez a műanyagok szerepével kapcsolatos ismeretterjesztés, illetve a körforgásos gazdaság kihívásainak bemutatása céljából.

A konferenciát a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében, 2022. április 22. 10 és 12 óra között rendezik meg. Az esemény egy tíz évvel ezelőtt indult rendezvénysorozat része, célja pedig a polimerekkel kapcsolatos ismeretterjesztés.

A szövetség szakemberei tájékoztatják a döntően középiskolás diákokból álló hallgatóságot az iparág fejlődési irányairól, a társadalom szerepéről a fenntartható fejlődésben, és nem utolsósorban a műanyag megbecsüléséről, amely az emberiség életminőségének javításában is kulcsszerepet játszik.

A konferencián a  körforgásos gazdaság legnagyobb hazai szakértői adnak elő, többek között Haltenberger Péter (a Mol képviseletében), dr. Lukács Pál, a Pannon Egyetem Körforgásos Gazdasági Fenntarthatósági Kompetencia Központ szakmai projektvezetője, Molnár Attila Dávid, a Tiszai PET Kupa alapítója, rendező, tudományos filmszerkesztő és dr. Molnár Kolos, a BME Polimertechnika Tanszékének egyetemi docense.

A rendezvény ingyenes, de a helyszín befogadóképessége korlátozott, ezért a szervezők élnek a „live stream” lehetőségével, így azok, akik nem személyesen vesznek részt a programon, egy gyors regisztrációt követően online követhetik az előadásokat.

Fotó: Daria Kolpakova/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam