2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Továbbra is népszerűek a fenntartható befektetések

A K&H-nál a társadalmilag felelős befektetések értéke 2021-ben megnégyszereződött: elérte a 60 milliárd forintot. A pénzintézet szerint egyre nyitottabbak a magyarok a fenntartható pénzügyi termékekre.

A klímaváltozás elleni harc évek óta egyre fontosabb, így például a fenntartható mezőgazdaság és élelmiszer-termelés biztosítása vagy éppen a megújuló energiaforrások szerepének fokozása. A pénzügyi szektor is lépett: sorra jelennek meg azok a lakossági konstrukciók, amelyek klímavédelmi célokat segítenek.

Az egyre kedveltebb, úgynevezett fenntartható fejlődés befektetési alapok a megújuló energiaforrásokkal foglalkozó, vagy a fenntarthatóságot más módon támogató cégek részvényeibe, illetve olyan államkötvényekbe fektetnek, amelyek megfelelnek a környezetre, a társadalomra és a vállalatirányítási rendszerekre vonatkozó szigorú kiválasztási kritériumnak.

A fenntarthatóságot szem előtt tartó lakossági befektetések aránya Magyarországon még viszonylag alacsony, de egyre nyitottabbak az emberek.

Suba Levente, a K&H fenntarthatósági vezetője az MMOnline-nak elmondta: „Jelenleg azon dolgozunk, hogy a komplex szabályozói hátteret (EU Taxonómia, MNB Zöld Tőkekedvezmény Programok) ügyfélbarát termékekké, szolgáltatásokká tudjuk formálni. Folyamatosan bővítjük a fenntartható befektetési alapok kínálatát, ennek keretében nemrég indult el a K&H fenntartható fejlődés iram befektetési alap folyamatos forgalmazása.”

A vezető közlése szerint a pénzintézetnél a kezelt vagyon 8 százaléka van SRI-alapokban (társadalmilag felelős befektetés), és az SRI értékesítési aránya elérte a közel 20 százalékot 2021-ben.

Suba Levente hangsúlyozta: mind a környezetbarát megoldásokat szolgáló hitelek, mind pedig a fenntartható fejlődés befektetések jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy azok hosszú távon is hozzájáruljanak a környezet védelméhez.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri A karbonkibocsátás korlátozása önmagában kevés lesz 26 év után újra láttak itthon halvány sarlósfecskét Egyelőre nem tudni, hogy miért haltak meg a halak a Városligeti-tóban
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam