2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb gyártó döntött a töltő elhagyásáról

Először az Apple döntött úgy, hogy eltávolítja az adaptert az iPhone 12 mellől, a Samsung pedig nem sokkal később követte a példát a Galaxy S21-szériával. Idén a dél-koreai gyártó a középkategóriás modelleknél is meglépte ugyanezt. A Realme most követi a piacvezető gyártókat.

Egy közösségi bejegyzésben a Realme kijelentette, hogy a „környezeti szempontból fenntartható fejlődés előmozdítására” vonatkozó elképzelése miatt úgy döntött, hogy a Narzo termékcsalád új telefonjával elhagyja a töltőt – ismertette a NapiDroid.

A vállalat azt is közölte, hogy azok az ügyfelek, akik szeretnének töltőt, külön vásárolhatnak majd egyet.

A Realme szerint a döntés, hogy a Narzo 50A Prime-ot nem töltővel együtt szállítják, lehetőséget adott arra, hogy több funkciót kínáljon, és a telefont a költségvetésbarát árkategóriában tartsa. 

Madhav Sheth, a Realme Global vezérigazgatója egy interjúban hangsúlyozta, vállalata 2025-re szeretné elérni a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást.

A készülékek töltéséhez kapcsolódó hulladékmennyiség és kibocsátás csökkentésére a szabályozói oldalról is folyamatosak az erőfeszítések, amelyek elsősorban a csatlakozók egységesítésére irányulnak, de a mobiltelefonok és tartozékaik újrahasznosítását népszerűsítő kampányok is ezt a célt szolgálják

Fotó: LeventKonuk/iStock / Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Közeleg az egységes töltők korszaka A drágább telefonok térnyerése csökkenti a készülékek ökológiai lábnyomát Egyre közelebb a közös töltő bevezetéséhez Európa Zöldáramot szolgáltató elektromosautó-töltőket telepítenek országszerte Mikroműanyagokból készült műtárgyakat árvereznek a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam