2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Schneider segítségével kezdett széles körű zöldítésbe a Pepsi

Az élelemiszeriparban és italgyártásban úttörő kezdeményezés keretében zöldenergiára válthatnak a Pepsi beszállítói.

Hiába szeretne egyre több kis- és középvállalkozás megújuló forrásból származó energiát vásárolni a piacon, sokszor már az első lépésnél elbuknak. Egyes szervezetek nem elég nagyok ahhoz, hogy önállóan intézzék a beszerzést, vagy oktatásra, útmutatásra lenne szükségük a megújulóenergia-ügyletek sajátos mechanizmusairól.

Ezen a helyzeten segít a PepsiCo és a Schneider Electric közösen indított pep+ REnew programja.

A pep+ REnew programnak két fő célkitűzése van: a PepsiCo beszállító partnereinek tájékoztatása a megújuló energiával kapcsolatos választási lehetőségeikről, valamint a szektor megújuló energiára való átállásának felgyorsítása. Ezt összesített elektromosenergia-vásárlási megállapodások (PPA) és más megújulóenergia-beszerzési lehetőségek révén tervezi elérni.

A pep+ REnew program keretében az első, zöldenergia beszerzésére alakuló vásárlói csoportok még idén létrejöhetnek. A Schneider Electric több mint 150 közüzemi szintű PPA-vásárlásban segítette már vállalati ügyfeleit, összesen több mint 11 000 megawattnyi szél- és napenergia beszerzésében támogatva azokat.

A PepsiCo már korábban bejelentette, hogy 2040-re szeretné elérni a nettó zéró kibocsátást. Ezt a célkitűzést támogatja a most induló, a Schneider Electrickel közös pep+ REnew elnevezésű program azáltal, hogy növeli a teljes iparág megújulóenergia-felhasználását.

Fotó: NurPhoto/Getty Images
Neked ajánljuk
A fosszilis ipar gigantikus projektjei alááshatják a klímacélok megvalósítását Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? A fenntarthatatlan hulladékkezeléssel fontos erőforrástól fosztjuk meg magunkat Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam