2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb döntéssel könnyítheti meg a telefonok javítását a Samsung

Az év közepe tájától lehetővé tehetik a használt pótalkatrészek használatát a hivatalos márkaszervizek számára.

A program keretében a szervizek minősítetten működő pótalkatrészeket építhetnének be a javítandó Galaxy okostelefonokba, így a vevők jóval olcsóbban megúszhatnák a szervizelést, ráadásul az újrafelhasználással a készülékek környezeti lábnyomát is csökkentenék.

A használt pótalkatrészek beépítésével kevesebb alacsony hatékonysággal újrahasznosítható elektronikus hulladék keletkezik, és csökken a felhalmozandó pótalkatrészek mennyisége.

A használt alkatrészek az árcsökkentést is lehetővé teszik: a tönkrement érintőkijelző kicseréltetésekor a használt pótalkatrész feleannyiba kerülhet, mint az új panel.

Nem csak a gyártók, a jogalkotók is igyekeznek a javíthatóságon keresztül gátat szabni az elektronikai hulladék felhalmozódásának: az Európai Parlament által nemrégiben elfogadott követelménylista értelmében a jövőben kidolgozásra kerülő szabályozásban a javításhoz való jognak a termék teljes életciklusára kell vonatkoznia, és rendelkezéseket kell tartalmaznia a termékek tervezésére, gyártására, valamint javíthatóságára és a fogyasztók tájékoztatására vonatkozóan is.

Fotó: Ar Ducha Misfa'i/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
A drágább telefonok térnyerése csökkenti a készülékek ökológiai lábnyomát Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam