2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A zöldre festés miatt szigorodik a francia reklámtörvény

Jövő évtől tilos lesz Franciaországban termékeket „szén-dioxid-semlegesként” hirdetni anélkül, hogy ezt bizonyítani tudná a gyártója.

A francia kormány a klíma- és rugalmassági törvény részeként rendeletet tett közzé a szén-dioxid-kompenzációval kapcsolatos közlési szabályokról – számolt be róla az RFI francia hírportál nyomán a Napi.hu.

Eszerint a jövő évtől tilos lesz a termékeket „szén-dioxid-semlegesként” reklámozni anélkül, hogy az állítást dokumentálva alátámasztanák.

A vállalatoknak tájékoztatást kell adniuk a termékekhez vagy szolgáltatásokhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátásukról, a kezdeti gyártástól a termék eltávolításáig vagy újrahasznosítással történő átalakításáig.

Ezt a dokumentumot – amelyet a vállalat vagy a szolgáltatás weboldalán QR-kóddal közzétesznek – egyértelmű stratégiának kell kísérnie az üvegházhatású gázok kibocsátásának elkerülésére, illetve ennek hiányában csökkentésére vagy kompenzálására.

A rendelet célja, hogy „elősegítse az átláthatóságot, és megakadályozza a zöldre mosás hatását”.

Fotó: Happycity21/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam