2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát tasakokra vált az Auchan

Az Auchan volt az első kiskereskedelmi üzletlánc, amely bejelentette, hogy kivezeti a leginkább zöldségek, gyümölcsök és pékáruk csomagolására szánt, egyszer használatos műanyag zacskókat a magyarországi üzleteiből.

A gurigáról letéphető, a köznyelvben gyakran csak nejlonzacskóként emlegetett tárolók forgalmazásának megszüntetése azért is sürgető, mert azok a legszennyezőbb anyagok közé tartoznak: néhány órás használatuk után a természetbe kerülve 200 év alatt bomlanak le, hozzájárulnak a mikroműanyag-szennyezéshez, újrahasznosításuk pedig igen korlátozott – mutatott rá a Qubit.

Az Auchan áruházaiban már eddig is lehetett kapni a műanyag zacskók környezetbarát alternatíváit, de 2022. április 19-től már csak ilyeneket lehet kapni.

„A zöldséget és gyümölcsöt környezetbarát zacskóban, hat termék tárolására is alkalmas zöldség-gyümölcs táskában, illetve mosható, praktikusan összetekerhető ReTasakokban vihetjük haza. A péksüteményekhez pedig biopamut zsákokat használhatunk, amelyek otthoni tárolásra is alkalmasak”

– derül ki az áruház közleményéből. A 10 forintba kerülő környezetbarát zacskó az Auchan tájékoztatása szerint magyar gyártótól ered, 100 százalékig lebomló anyagból készült, valamint iparilag és házilag is komposztálható – ezért végső elhasználódása után a kommunális hulladékok közé kell dobni.

A pékárukhoz ajánlott, szintén 10 forintos tasak 100 százalékban papírból, FSC-tanúsítvánnyal rendelkező összetevőkből készült, komposztálható és papírként száz százalékban újrahasznosítható.

Fotó: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: qubit.hu
Vissza
Hírfolyam