2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ eddigi legfenntarthatóbb laptopjait mutatta be a Dell

A Dell Latitude 5000-es széria keretében a gyártó új, fenntartható anyagokkal igyekszik megoldást találni a hulladék és a szűkös nyersanyagok jelentette problémára.

A most bemutatott fejlesztések a Dell Luna-koncepciójára épülnek – ez egy nagy reményekkel útjára indított prototípus, amely új ötletekkel igyekszik csökkenteni a nyersanyag-felhasználást, és próbál minél több körforgásos anyagot használni – ismertette a PCGuru.

A Latitude 5000-es sorozat a Dell legnagyobb darabszámban eladott notebookmodellcsaládja, így a vállalat számottevő hatásokat érhet el, ha ide összpontosítja új fenntarthatósági megoldásait.

A Latitude 5000-es sorozat legújabb gépeinek tervezése során még több figyelmet fordítottak az újrahasznosított és megújuló anyagok használatára.

A laptopok teteje 71 százalékban újrahasznosított és megújuló anyagokból készül – a papíripar melléktermékéből előállított bioműanyagból (21%), visszanyert szénszálból (20%) és fogyasztói használat után újrahasznosított műanyagból (30%).

Az eszközök második legnagyobb súlyú alkotórésze, a fedél alapját újrahasznosított szénszál (20%) és ricinusolajból készült új, bioalapú (39%) gumitalpak alkotják.

A sorozat fontos mérföldkőnek számít abból a szempontból is, hogy a Dell a termékek csomagolásán túlra is kiterjeszti az óceáni műanyagok felhasználását: a Latitude 5000-es sorozat ventilátorháza óceáni műanyagokat is tartalmaz (28%).

Fotó: NurPhoto/Getty Images
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Segítőközpont a menekültekért Zöldáramot szolgáltató elektromosautó-töltőket telepítenek országszerte
Tovább a forrásra: pcguru.hu
Vissza
Hírfolyam