2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Föld napja alkalmából is a tudatos és zöld választásokra hívta fel a figyelmet a Starbucks

A kávézólánc kiemelt célja a környezettudatosabb életmódra váltás ösztönzése. A Föld napja alkalmából újrahasznosítható italospoharakkal és vászontáskákkal lepte meg hűséges fogyasztóit, de a Starbucks egész évben azon dolgozik, hogy fenntarthatóbbá tegye működését, és a megteremtse a zöldebb kávézás feltételeit.

A Magyarországon az AmRest által üzemeltetett kávézólánc tavaly számos olyan kezdeményezés mellé állt, amelyekkel együttműködve, közösen hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövő kialakításához.

Az idei évben a tervek szerint tovább bővíti a környezettudatosságot támogató aktivitások listáját.

A Starbucks Magyarország 2021 május óta a Munch ételmentő platformon keresztül járul hozzá az élelmiszer-pazarlás elleni harchoz.

Az élelmiszer-pazarlás elleni harc mellett a Starbucks Magyarország a hazai zöld területek növelése érdekében is konkrét lépéseket tesz. Tavaly szeptemberben indult kezdeményezése során országszerte húsz forintot számolt fel minden egyszer használatos műanyag, illetve papírpohár árára, amelyet faültetés céljára adományozott a Közösségi Erdőkért Alapítványnak (MyForest). 

A Starbucks kávézók továbbá egyre több fenntartható és újrahasznosított alapanyagot használnak, a papírból készült szívószálak mellett tavaly megérkeztek a bármely értékesített ételhez választható, nyírfából és természetes viaszból készült evőeszközök is. Emellett a környezetbarát megoldások ösztönzése érdekében továbbra is 160 Ft kedvezményt biztosítanak azok számára, akik italukat saját termoszukba, circular cupba vagy reusable cupba kérik.

Fotó: VCG/Getty Images
Neked ajánljuk
Megszabadulunk az ellentmondásos pálmaolajtól, de ez az élelmiszerek további drágulását is magával hozza MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja A fenntartható vásárlásokhoz ad tippeket a Kifli.hu Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: bdpst24.hu
Vissza
Hírfolyam