2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatósági szemléletformáló program indul cégeknek

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által mikro-, kis- és középvállalkozásoknak meghirdetett szemléletformáló program első eleme a napokban megjelenő, e-bookként elérhető Fenntarthatósági Kézikönyv.

A programindító sajtótájékoztatón Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács alapítója és tiszteletbeli elnöke kiemelte: a kézikönyv összefoglalja azokat a kérdéseket, ahol a kis- és középvállalkozásoknak fontos szerepük lehet az erőforrások megóvásában.

Különösen hasznosnak nevezte, hogy a fogalmi eligazítások mellett az online hozzáférhető kiadvány bemutatja Magyarország környezettel kapcsolatos intézményrendszerét, valamint azokat a jogszabályokat, amelyeket a gazdálkodó szervezeteknek működésük során be kell tartaniuk.

A Fenntarthatósági Kézikönyv segítséget ad abban, hogy a fenntarthatóság területén a kkv-knak milyen hatóságoktól milyen engedélyeket kell beszerezniük, és a teljes kérdéskört a globális és az európai folyamatokba helyezi.

Mezősi Balázs, az MKIK Országos Vállalkozói Mentorprogram projekt szakmai vezetője a Fenntarthatósági Vállalkozói Szemléletformálás alprogram bemutatásakor elmondta: az ingyenes kézikönyv megjelenése után, májustól csoportos mentorálás, valamint e-learning-tananyag is segíti a regisztráló vállalkozásokat.

Mezősi Balázs elmondta: a részvétel a programban ingyenes, egy regisztrációval indítható, további adminisztrációt nem igényel.

Fotó: bombermoon/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam