2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatósági lépésekhez köti a munkavállalói bónuszt a Mastercard

A fizetési szolgáltató ezentúl minden munkavállalói bónuszt környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) kezdeményezésekhez köt, kiterjesztve ezzel egy korábbi programot, amely a felső vezetőkre korlátozódott.

A lépés segít a Mastercardnak elérni a szén-dioxid-felhasználás csökkentésére, a pénzügyi inkluzivitás javítására és a nemek közötti bérkülönbség csökkentésére vonatkozó céljait – ismertette a Reuters alapján a Portfolio.

A Mastercard novemberben egy évtizeddel, 2050-ről 2040-re vitte le a nettó nullára kibocsátásra vonatkozó határidőt.

„Azért kötjük a javadalmazást a kibocsátáshoz, a pénzügyi inkluzivitáshoz és a nemek közötti bérszakadékhoz, mert ezekre a területekre nagy hatással vagyunk, és szorosan illeszkednek a jövőképünkhöz”

– írta Michael Miebach vezérigazgató a vállalat honlapján közzétett jegyzetében.

Tavaly márciusban a Mastercard közölte, hogy az ügyvezetők és a felettesek kompenzációját az ESG-kezdeményezésekhez köti.

Fotó: Ivan-balvan/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam