2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A K&H kibocsátotta első zöldjelzáloglevelét

A bank sikeres aukciót tartott április 25-én, hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén: a hitelintézet első, 2032-ben lejáró zöldjelzáloglevelét bocsátotta ki 15 milliárd forint névértékben.

A bank MTI-hez elküldött közleménye szerint a kibocsátást összehangolták a Magyar Nemzeti Bank (MNB) zöldjelzáloglevél-vásárlási programjával, megfelelve nemzetközileg széles körben elfogadott elvárásoknak is.

A K&H a kibocsátott jelzáloglevélből befolyó forrást olyan lakossági jelzáloghitelek refinanszírozására fordítja, amelyekhez tartozó lakóingatlanok megfelelnek az MNB, valamint a nemzetközi sztenderdek által elvárt szigorú energiahatékonysági elvárásoknak.

A K&H célja, hogy a továbbiakban is folyamatosan bocsásson ki zöldjelzálogleveleket, igazodva a jegybank által támasztott szigorúbb követelményekhez is – a zöldjelzáloglevél kibocsátása is hozzájárulhat, hogy a magyarországi lakásállomány energiahatékonyabb, fenntarthatóbb legyen.

A  zöldjelzáloglevél kibocsátása mellett a K&H kifejezetten a fenntarthatóságot szem előtt tartó lakossági befektetéseket is kínál. A fenntartható fejlődés befektetési alapok célja, hogy társadalmilag felelős befektetéseket tegyen elérhetővé.

Ezek az alapok például a megújuló energiaforrásokkal foglalkozó vagy a fenntarthatóságot más módon támogató cégek részvényeibe és országok államkötvényeibe fektetnek, amelyek megfelelnek a környezetre, a társadalomra és a vállalatirányítási rendszerekre vonatkozó szigorú kiválasztási kritériumnak. Nemrég bővült a paletta, és elindult el a K&H fenntartható fejlődés iram befektetési alap folyamatos forgalmazása is.

A Kereskedelmi és Hitelbank irodaépülete a Lechner Ödön fasorban Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Segítőközpont a menekültekért Zöldáramot szolgáltató elektromosautó-töltőket telepítenek országszerte
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam