2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali

Második alkalommal kerül meghirdetése a Generali Group által indított EnterPRIZE nevű átfogó, nemzetközi fenntarthatósági pályázat, melynek célja a kis- és középvállalkozások támogatása, egyúttal a gazdasági stabilizáció, a kkv-k fejlődésének elősegítése és fenntarthatósági céljaik támogatása.

A Generali megbízásából készült felmérés alapján bár a kis- és középvállalkozások az európai gazdaság fontos részét képezik, a fenntarthatóság kérdésével, noha már a kkv-k esetében is egyre nagyobb jelentőséggel bír, egyelőre kevesebbet foglalkoznak, mint a nagyvállalatok – az unióban és Svájcban működő kkv-k csupán 13 százaléka dolgozott ki és vezetett be fenntarthatósági stratégiát.

Ezért jelentős kérdés a vállalkozások fenntarthatósági felzárkóztatása, melyhez a kormányzatok és szabályozó hatóságok mellett többek között a nagyvállalatok és a pénzügyi intézmények is nagymértékben hozzájárulhatnak.

Ennek elősegítése érdekében hívta életre EnterPRIZE névre keresztelt, nemzetközi vállalkozásfejlesztő és szemléletformáló programját a Generali-csoport.

A tavalyi, rendkívül sikeres kezdeményezés után, melynek keretében a hazai programba 81 magyar vállalkozás jelentkezett, a Generali idén is meghirdeti EnterPRIZE fenntarthatósági pályázatát munkavállalói jólét, környezetvédelem, illetve mikroközösségek iránti felelősségvállalás kategóriákban.

A kategóriák nyertesei egyenként bruttó 3 millió forintos támogatásban részesülnek a pályázat keretében benyújtott programjuk, ötletük megvalósításához.

  • Benyújtási határidő: 2022. május 9. 18:00 óra
  • Részletes pályázati kiírás: generalielorelatok.hu
Fotó: Jeremy Moeller/Gety Images
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Mindenképp zöldülniük kellene a kriptopénzeknek A Planet Z fenntarthatósági versenyen is népszerű téma volt az újrahasznosítás A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam