2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatósági elismerésben részesültek a Samsung televíziói

A dél-koreai gyártó 2022-es Neo QLED okostévéi a karbonlábnyomuk csökkentéséért elnyerték a Carbon Trust nevű szervezet „Csökkentett CO2” tanúsítványát.

A Carbon Trust globális klímakutató és tanácsadó szervezet célja, hogy hozzájáruljon a karbonsemleges jövő eléréséhez. A tanúsítvány az egyes termékek karbonlábnyomának folyamatos csökkenését ismeri el – ismertette a cég közleménye alapján a 24.hu

Az értékelés egy egységes nemzetközi rendszer alapján, a teljes termékéletciklus alatt kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét veszi figyelembe.

Idén a Samsung kínálatából összesen tizenegy modell nyerte el a kitüntetést a termékek tömegének és energiafelhasználásának csökkentéséért.

A Samsung vizuális kijelzők üzletága idén már 30-szor annyi újrahasznosított műanyagot használhat a gyártás során, mint tavaly, a csomagolásokhoz pedig már nem alkalmaz kapcsokat, és 90 százalékkal csökkenti a felhasznált tinta mennyiségét is.

A vállalat az újrahasznosított anyagok használatát 2025-ig kiterjeszti továbbá a mobil eszközeire és a háztartási gépekre is.

Fotó: Samsung/24.hu
Neked ajánljuk
Megszabadulunk az ellentmondásos pálmaolajtól, de ez az élelmiszerek további drágulását is magával hozza MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja A katasztrófavédelem és a Samsung SDI is vizsgálódik a gödi kutak ügyében A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam