2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új díjjal ismerik el a példamutató vállalkozásokat

Április 27-én, az A38 hajón, először kerültek kihirdetésre a PPH Media szaklapkiadó Greengage – a zöld elkötelezettség díja versenyének eredményei. A megmérettetésre 41 pályázat érkezett, amelyből 20 került a döntőbe. A díjazottak között vizsgálólaboratórium, kiskereskedelmi vállalat és kommunikációs cég is szerepel.

Közhely, hogy a vállalatoknak, a szabályozóknak és maguknak a fogyasztóknak is teljesíteniük kell ahhoz, hogy a fenntarthatóságban eredmények szülessenek. Márpedig a fogyasztók egyre inkább azokat a folyamatokat és vállalatokat támogatják, amelyek felelősen támogatják a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet – írja a Store Insider.

A klímapolitika és a környezetvédelem szempontjából globálisan szemlélve is vígaszt, üzleti-vállalati szinteken pedig óriási sikert nyújthatnak azok a pályázatok, amelyek az első Greengage versenyre érkeztek.

Nagy multik megoldásaitól – a kis cégek ötleteiig, a logisztikától az edukáción át az egészségügyig számos területet ölel fel a megmérettetés, a széles merítés 41 pályázatából 20 került döntőbe.

A verseny elsődleges célja, hogy megtalálja és bemutassa azokat az eredményes vállalatokat, amelyek ma Magyarországon fenntarthatóan, kiemelt fontossággal, „öko-tudatosan” és környezetkímélően gyártanak innovatív termékeket, adnak el szolgáltatásokat, vagy támogatják fejlesztéseikkel, folyamataikkal a piacot.

A verseny díjazottjai között ott találjuk például a Hell Energyt, a Redy menstruációs bugyit, a Waberert, a Hungaropharmát, az Unilever Magyarországot és mikroműanyag-szennyezés feltárásában meghatározó szerepet játszó WESSLING Hungaryt.

Fotó: Galeanu Mihai/iStock / Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: storeinsider.hu
Vissza
Hírfolyam