2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A H&M új kollekciója ismét igyekszik előtérbe helyezni a fenntarthatóságot

A cég elkötelezte magát az ambíció mellett, hogy 2025-re minden terméküket a körkörösség figyelembevételével tervezik. A Circulator segíti a termékekkel foglalkozó csapataikat abban, hogy a termék rendeltetésének megfelelően előnyt élvezzen a tartósság és az újrahasznosíthatóság kérdése, és hogy kiválaszthassák a termékhez kapcsolódó megfelelő tartóssági szintet.

A H&M már korábban is elindított egy körkörösségre épülő kollekciót: az Innovation Stories-sorozatuk részeként tavaly decemberben mutatták be az első, a Circulator korábbi verziójával készült kollekciót, ami az Innovation: Circular Design Story nevet kapta.

A vállalat idén is folytatja a fenntarthatóbb anyagok, technológiák és gyártási folyamatok népszerűsítésének szentelt kollekciók létrehozását: április 21-én piacra dobták az Innovation Stories 5. részét, a Cherish Waste-et.

A körkörösség jegyében a legtöbb darab belsejében található egy címke, amely arra ösztönzi a tulajdonosát, hogy amikor eljön az ideje annak, hogy továbbadja a ruhát, írja rá a nevét és egy kedves üzentet.

A H&M ezt a kollekciót is emlékezetessé tette olyan innovatív anyagokkal, melyeket most használtak először. A MIRUM® növényi alapú, műanyagmentes bőr, amely növényi rostokból, zöldségolajból és ásványi anyagokból készül.

Forrás: Paradi Online/youtube.com

Az AirCarbon egy bioanyag, amelyet az óceánokban található természetes mikroorganizmusok állítottak elő az üvegházhatású gázokból származó levegő és szén felhasználásával – ez az anyag az ékszerek szív alakú medáljában köszön vissza, de selyemhulladékából származó újrahasznosított selymet is alkalmaztak.

Korábbi kollekcióikból visszanyúltak a hulladékanyagokból visszanyert újrahasznosított gumi, a fenntartható forrásból származó fapépből és újrahasznosított hulladékanyagokból készült Naia™Renew cellulózszál, illetve az óceánokból kihalászott műanyag üvegekből készülő REPREVE® Our Ocean™ nevű újrahasznosított poliészter használatához.

Fotó: Hollie Adams/Getty Images
Neked ajánljuk
Halászhálókból álmodott éttermi székeket egy svéd dizájnstúdió Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri A karbonkibocsátás korlátozása önmagában kevés lesz 26 év után újra láttak itthon halvány sarlósfecskét
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam