2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az eBay is megunta a divatipar nyomában maradó hulladékhalmokat

A virtuális piactér brit verziója elindította az Imperfects termékcsaládot, amelyben ismert márkák új, de hibás ruhái, cipői és kiegészítői kerülnek értékesítésre. A termékeket átlagosan 60 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni.

A vásárlók több mint 100 olyan ismert márka hibás termékeit találhatják meg az Imperfects kategóriában, mint például a North Face, a Puma, a Fila vagy a Timberland. A termékeknél előfordulhatnak kopások, apróbb foltok, hiányozhat róluk egy-egy gomb, lazább lehet az öltés valahol, de az is előfordulhat, hogy kiállítási darabok voltak az üzletekben – ismertette a Retail Gazette kiskereskedelmi szaklap nyomán a Napi.hu.

Eddig, ha egy divatcikk megbukott a minőségbiztosítási ellenőrzéseken, akkor a vásárlóknak nem volt lehetőségük megvenni azokat.

Az eBay ezeknek biztosít most platformot, hogy kapjanak egy második esélyt, és tökéletlenségeik ellenére is eladhassák őket.

Az eBay szerint minden terméken pontosan feltüntetik, hogy milyen hibája van, és fényképeken is megmutatják, mire számíthat a vásárló. A megvásárolt termékeket ingyen szállítják ki, és 30 napos visszaküldési lehetőség is jár, pénzvisszafizetési garanciával.

Jemma Tadd, a brit eBay divatért felelős vezetője szerint a növekvő pénzügyi nyomás és a klímaválság egyre jobban befolyásolja a vásárlói döntéseket. Az Imperfects elindítása újabb lehetőséget ad arra, hogy a divatcikkek ne végezzék a kukákban és szemétégetőkben.

A szolgáltatás április 22-én, a Föld napja apropóján indult el.

Fotó: SOPA Images/Getty Images
Neked ajánljuk
A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval) Évtizedek óta küzdenek a szeméttel a Maldív-szigeteken Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Környezetszennyezés = elhízás?
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam